När du behöver en interim manager

Det finns olika tillfällen i ett företags eller en organisations utvecklingsfaser eller drift när det uppstår problem. Ibland ligger dessa problem hos den personal som jobbar på golvet, och i andra fall finns problemen att finna i företagets ledning. Är det så att ditt företag har problem med drift eller kanske du tycker att utvecklingen går för långsamt? Då kan det vara så att du inte har rätt personer på rätt plats. Detta kan du ta reda på genom att tillsätta en interim manager, eller ett helt team för interim management. Det är naturligtvis inget som du gör i första hand, men när allt annat som finns att prova har misslyckats kan detta vara ett sätt att lösa problemen.

En interim manager är en person som tar över styrande och drift av företaget eller organisationen, och ser till att det implementeras effektiva metoder för att skapa ett bättre resultat för företaget. Detta kan vara att bidra till ökad kompetens på företaget, samt även se till att tillsätta rätt personer på rätt platser. Helt enkelt kontrollerar en interim manager att företagets alla kunskaper utnyttjas på rätt platser, och om kompetensen saknas kan det vid tillsättande av en interim manager också medföra utbyte av övrig personal.

Som interim manager kommer denne att få ett övergripande ansvar för att de problem som finns i företagets drift och ledning elimineras. Detta kan även leda till att det tillsätts ett interim management som även ersätter en stor del av den tidigare personalen i företagets ledningsgrupp. Det hela är upp till den som har utsetts till interim manager att bedöma. Naturligtvis kan detta vara ett stort företag och då är det oftast aktieägarna som kräver att företaget ska ersättas med interim management, då de anser att det kommer att bidra till ökad produktion och tillväxt i ett företag vars kurva pekar nedåt.