Tjäna pengar till klassen

När du går i skolan, oavsett om det är grundskola, gymnasium, eller universitet, kan det ofta vara så att hela klassen planerar att göra en klassresa det sista året vid terminens slut. Detta är en vanlig företeelse, och betyder ofta att du som klassmedlem hjälper till att tjäna pengar till klassen. Genom att uppta en kontakt med något av de många olika företag som bedriver verksamhet med försäljning av produkter, genom just återförsäljarled, eller genom att anlita skolungdomar som vill tjäna pengar till klassen för en kommande klassresa.

Idag finns det många olika produkter och företag att välja på när det handlar om att tjäna pengar till klassen genom någon typ av försäljning av produkter. Några av de vanligaste typerna av företag och produkter är de som bedriver försäljning av julkort, kokosbollar, samt underkläder såsom kalsonger och strumpor. Detta är oftast enkla produkter att sälja, och som klassdeltagare försöker du i första hand att sälja detta till släkt och vänner då det brukar gå enklast. Det blir nästan som om att de skulle sponsra dig genom att egentligen ge pengar till dig och din klass för den resa som ska utföras, men de får samtidigt något som det faktiskt kan ha glädje och nytta av på samma gång.

Om nu klassen inte vill sälja produkter, då detta för det mesta har en ganska låg procentuell inkomst av det faktiska försäljningsbeloppet, så finns det i andra fall olika arbeten att utföra. Det vanligaste arbetet som utförs av skolungdom är förmodligen granplantering. Är klassen dock lite mer kreativ kan det finnas stora möjligheter att finna arbeten på helgdagarna under vår sommar och höstperioden, och även under eftermiddagar om inte det inkräktar på skolgången.

Detta arbete är inte svårt att hitta och består i trädgårdsarbete. Som villaägare är det många som varken vill eller har tid att ta hand om tomten, utan lejer gärna ut detta istället. Då vill de också ha ett bra pris, och detta kan då vara ett perfekta sätt att tjäna pengar till klassen. Här kan det finnas mycket arbete under en lång period, och klassen får samtidigt behålla hela beloppet utan att behöva sälja produkter till någon som kanske lämnar 15 till 20 procent i provision.